Nedap Staffing Solutions richt zich met haar Flux-propositie op de groeiende vraag naar oplossingen om zowel vaste als flexibele medewerkers in één systeem te roosteren en werktijden te registreren. Daarbij richt zij zich voornamelijk op bedrijven die opereren in de productie-, logistieke en distributiesector, omdat een flexibele schil in deze sectoren essentieel is. Flux onderscheidt zich door de eenvoud waardoor het makkelijk in gebruik is voor planningexperts. Tegelijkertijd biedt het een hoge toegevoegde waarde ten opzichte van standaard software.

De marktgroep streeft ernaar de Flux-propositie verder uit te bouwen en heeft als doel een marktleidende positie te verwerven.

Ontwikkelingen 2022

In 2021 is de strategische keuze gemaakt om volledig te focussen op één propositie: Flux. In 2022 is vol ingezet op de doorontwikkeling van deze propositie. In de huidige volatiele tijden bewijst de oplossing bij uitstek haar kracht. Door de krapte op de arbeidsmarkt, de volatiele vraag en verstoringen in de supply chain is het voor bedrijven in de logistieke- en food processing sector nog complexer om de juiste competentie op de juiste plek en op het juiste moment te hebben.

Het afgelopen jaar is de focus in marktbenadering verder verscherpt en zijn de marketinginspanningen effectiever en intensiever ingezet. Dat heeft tot verschillende commerciële successen geleid. Onder andere vooraanstaande partijen als Grolsch en AS Watson hebben voor Flux gekozen voor hun planning en/of registratie.

Om het Flux-platform nog krachtiger te maken en te ontwikkelen tot dé standaard is het van belang dat andere software, zoals bijvoorbeeld voor facturatie of verloning, goed kan worden aangesloten. In 2022 is veel aandacht besteed aan het uitbreiden en vereenvoudigen van de integratie met payroll systemen.

Michel Kivits, logistiek engineer, EDCO

De readers hangen op de plekken waar gewerkt wordt. Pas dan meet je de zuivere uren-input versus de productie-output die van belang is voor onze managementrapportages.

ECDO

Resultaten en vooruitzichten

In 2022 is een solide omzetgroei gerealiseerd en zag de marktgroep haar marktaandeel toenemen. Gezien de commerciële tractie die Flux in de markt begint te krijgen, verwacht de marktgroep verder te groeien in klanten en omzet in 2023.

Duurzame impact

De marktgroep heeft als insteek: ‘laat het om mensen gaan’. Duurzame inzetbaarheid is daarbij de kerngedachte. Flux beoogt bij te dragen aan het verlagen van uitval, het verminderen van de werkdruk en het vergroten van zelfbeschikking voor medewerkers. Ook helpt Flux bij het verschaffen van inzicht in hoe medewerkers beter kunnen worden ingezet. Dit gebeurt aan de hand van gedetailleerde informatie over forecast, planning en gerealiseerde uren. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het welzijn van de medewerkers.